Wanita Ini Mendedahkan Kisah Hitam Sebagai Pelakon Filem Pornografi | Edisi Blogger

Khamis, 13 Oktober 2016

Wanita Ini Mendedahkan Kisah Hitam Sebagai Pelakon Filem Pornografi

Of course, pornografi memang diharamkan di Malaysia. Namun sayang sekali, sehebat manapun usaha untuk mengekang penyebaran laman-laman web ini dilakukan, tetap saja ia mudah diakses di mana-mana. Tahun lalu saja, laman web pornografi ternama iaitu Pornhub (maaf yer, laman web ini tak dapat diakses di Malaysia), menjadi antara  laman web paling popular dengan jumlah pengunjung mencecah ratusan juta views setahun. Tak hairanlah kenapa industry ini menjadi antara industry paling menguntungkan.

But, tahukah anda kisah di sebalik filem pornografi ini? Tahukah anda bahawa kebanyakkan ‘pelakon’ yang berlakon adegan seks, yang korang selalu tengok tu, sebenarnya adalah mangsa kepada industry pornografi itu sendiri.

Seorang bekas pelakon filem pornografi dari Jepun ini mendedahkan bagaimana hidupnya dirosakkan oleh industry ini. Saki Kozai tidak menyangka bahawa dirinya ditipu oleh sebuah agensi yang kononnya sedang mencari bakat baru dalam bidang lakonan. Salah seorang ahli agensi tersebut telah menemui Saki di tepi jalan dan seterusnya menawarkan pekerjaan sebagai pelakon kepada Saki.

Oleh kerana terlalu percaya tanpa usul periksa dan didorong pula dengan keinginan untuk menjadi bintang ternama, Saki telah menandatangani surat tawaran untuk ‘berlakon’ tersebut. Namun di hari pertama dia datang bekerja, dia telah diarahkan untuk melakukan aksi lucah di hadapan kamera. Dia menjadi tertekan dan tidak mampu mengawal emosi. Katanya, “saya tidak mampu untuk menanggalkan pakaian saya sendiri. Saya kemudiannya menangis”
 
Saki Kozai
Namun ia tidak mengambil masa yang lama untuk Suki mengawal dirinya dan kemudian dia memaksa dirinya untuk melakukan adegan lucah tersebut. Dia tidak berseorangan kerana terdapat sekitar 20 orang pelakon baru yang lain di sekelilingnya sambil menunggu giliran masing-masing. Tiada seorang pun antara mereka yang mampu menolak semua permintaan pengarah dalam keadaan tersebut. Malah ada mangsa yang mendakwa telah dirogol sebanyak 100 kali di hadapan kamera.

Berikut antara helah yang digunakan oleh agen-agen pencari pelakon porno ini seperti yang didedahkan oleh para mangsa.

1. Mangsa diuugut akan dikenakan saman/denda sekiranya melarikan diri atau tidak melakukan adegan seperti yang disuruh.

2. Kandungan kontrak yang ketat sehingga sukar untuk para pelakon pornografi untuk melarikan diri

3. Para pelakon porno wanita seringkali diberitahu bahawa mereka tidak akan mampu mendapatkan pekerjaan lain.

4. Para agen dan pencari bakat akan datang sendiri ke kampus atau rumah mangsa untuk menuntut ganti rugi dan saman sekiranya mangsa gagal datang bekerja.

Demikianlah antara helah agen-agen filem porno ini. Kebanyakkan daripada pelakon filem porno juga merupakan mangsa kepada sindiket pemerdagangan manusia. Tapi korang mungkin tak kisah kan..yang korang tau hanya feeling syok!! saja...huh!
(sumber: indy100.com)


Lagi Info menarik:
Catat Ulasan